Investico bestaat 10 jaar! Jubileumevent: Chaos en verborgen spelletjes in Den Haag

Agenda

Wie in Den Haag de agenda bepaalt, beheerst de politiek. Geert Wilders toonde de afgelopen jaren hoe. De PVV diende honderden debatverzoeken in, net zolang tot ze de plenaire zaal domineerde – en uiteindelijk de verkiezingen wonnen. Flankpartijen dienen honderden debataanvragen in en dat bleef niet zonder resultaat. Maar is deze vorm van politiek bedrijven ook goed voor de democratie, of leidt het tot schijnpolitiek en te weinig tijd voor belangrijke kwesties als zorg en klimaat?

Aan de start van een nieuw politiek seizoen gaat Investico, in samenwerking met De Groene Amsterdammer en Trouw, in gesprek met politici, journalisten en politicologen. Wat staat ons de komende tijd te wachten in Den Haag? Waar moeten politicus en journalist op letten? En: waar schuilt er gevaar voor de rechtsstaat?

In het kader van het tienjarig jubileum van onderzoeksjournalistiek platform Investico gaan we hierover in gesprek. We bespreken de bevindingen van vier journalisten die zestien jaar aan agendastrijd in de Tweede Kamer analyseerden. En we blikken vooruit op een nieuw politiek seizoen.

Met onder andere: SP-politicus Renske Leijten, politicoloog Carla Hoetink en parlementair journalist Auke van Eijsden, De Groene-journalist Coen van de Ven en Investico-journalisten Michelle Salomons en Muriël Louman.

Erbij zijn? Meld je hier aan. De avond vindt plaats in de Bibliotheek op de Neude in Utrecht, om 20.00 u, en is gratis bij te wonen.

Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek is onmisbaar in een democratie. Word nu Vriend van Investico en versterk de onderzoeksjournalistiek in Nederland.

Word vriend